Skoči do osrednje vsebine

Nacionalno medresorsko strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2024

do
Cankarjev dom, Ljubljana
Največje strokovno usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar, ki ga že 16. leto pripravljamo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod Republike Slovenije za šolstvo ter Cankarjev dom s kulturnimi ustanovami in partnerji iz različnih resorjev, bo 20. marca 2024 v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Infografika: Kulturni bazar, 20. marec 2024 v Cankarjevem domu v Ljubljani

Kulturni bazar 2024 | Avtor: Kulturni bazar

Strokovno usposabljanje je namenjeno širši strokovni javnosti, tudi strokovnim delavkam in delavcem v kulturi ter kulturnim ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki že delujejo na področju kulturno-umetnostne vzgoje, pa tudi vsem, ki bi želeli bolje spoznati možnosti za delo na tem področju.

Osrednja tema Kulturnega bazarja 2024 je Bivanje v sožitju – kultura in umetnost za varen in spodbuden svet. Predavanja, predstavitve, delavnice, razstave in pogovori bodo poudarili pomembno vlogo kulture in umetnosti pri ustvarjanju varne, spodbudne in vključujoče skupnosti, s poudarkom na vzgojno-izobraževalnem okolju. Predstavili bomo kulturno-umetnostne vsebine vseh področij umetnosti, ki naslavljajo bivanje v sožitju, hkrati pa bomo prek različnih kulturno-umetnostnih dejavnosti izpostavili primere dobrih praks raznolikih ustvarjalnih partnerstev.

Vabilo, program in prijavnico na brezplačno strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2024 se nahaja na spletni strani Kulturni bazar 2024 - Kulturni bazar. Bogat program (več kot štirideset dogodkov) udeleženkam in udeležencem usposabljanja omogoča, da si program oblikujejo po svojih potrebah in željah. Število mest na posameznih programskih dogodkih je omejeno.

Vabljeni!