Skoči do osrednje vsebine

Odprte prijave na 10. nacionalno konferenco ob dnevu redkih bolezni

do
Kongresni center Brdo pri Kranju
Letos je prestopno leto, 29. februar pa je svetovni dan redkih bolezni. In prav na ta dan, torej v četrtek, 29. februarja 2024, bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju potekala že 10. nacionalna konferenca ob dnevu redkih bolezni, ki jo organizira Ministrstvo za zdravje.

Na konferenci bodo predstavljene strokovne vsebine s področja redkih bolezni, aktualne zdravstvene in socialne problematike bolnikov z redkimi boleznimi, uvedba registra redkih nemalignih bolezni ter druge s tem povezane teme. Na konferenci bodo poleg strokovnjakov sodelovali tudi bolniki in društva za redke bolezni.

Nacionalna konferenca je namenjena tako bolnikom z redkimi boleznimi ter njihovim svojcem kot tudi strokovni javnosti ter vsem ključnim deležnikom v zdravstvu.

Udeležba na konferenci je za udeležence brez kotizacije, postopek za dodelitev licenčnih točk za člane Zdravniške zbornice Slovenije in Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije je v teku.

Vse zainteresirane prosimo, da se na dogodek obvezno prijavijo na naslednji povezavi: https://www.1ka.si/a/0aebb142. Prijava je mogoča do vključno 25. februarja 2024.

Vljudno vabljeni.