Skoči do osrednje vsebine

93. seja vlade

Vlada Republike Slovenije se bo v sejni dvorani na Gregorčičevi 25 sestala na 93. redni seji.

Vlada bo na seji med drugim obravnavala predlog novele Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu. Z njo v slovenski pravni red prenašamo določbe spremenjene direktive Evropske unije o zavarovanju civilne odgovornosti pri uporabi motornih vozil, ki med drugim krepijo varstvo oškodovancev.

Na dnevnem redu je tudi predlog novele Zakona o agrarnih skupnostih, katere namen je podaljšanje roka za registracijo agrarnih skupnosti, ki niso bile registrirane po zakonu in so bile vzpostavljene in organizirane na podlagi Zakona o ponovni vzpostavitvi agrarnih skupnosti ter vrnitvi njihovega premoženja in pravic (ZPVAS) ter podaljšanje roka za neodplačni prenos lastniškega deleža države na ostale člane agrarnih skupnosti.

Cilj predlaganih sprememb Zakona o maturi pa je zakonska podlaga za digitalni vpogled v ocenjeno izpitno dokumentacijo in vlaganje digitalnega ugovora zoper oceno. Z zakonom se želi tudi bolj jasno urediti pravice do opravljanja mature v dveh delih in natančneje določiti postopek odločanja pri uveljavljanju pravice priznavanja opravljanja mature v dveh izpitnih rokih.