Skoči do osrednje vsebine

Overitev podpisa na obrazcu podpore

do
Overitev podpisa na obrazcu podpore pobudi politična stranka Resni.ca, na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, volivcem za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost.

Državni zbor Republike Slovenije je Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije obvestil, da je pobudnica politična stranka Resni.ca, (dalje: pobudnica), na podlagi Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, vložila pobudo volivcem za vložitev Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost.

Podpredsednica Državnega zbora je določila, da je prvi dan roka za zbiranje podpisov volivcev torek, 20. 2. 2024, zadnji, šestdeseti dan za zbiranje podpisov pa petek, 19. 4. 2024.

Ministrstvo za notranje zadeve je za potrebe evidentiranja podpor aktiviralo enotno računalniško šifro: 1045

Za zbiranje podpor je pobudnica določila geslo: "manj bremena, več življenja"

Osebe, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivajo v tujini, lahko svojo podporo izrazijo tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba Diplomatskega in konzularnega predstavništva. Priložena sta obrazec v slovenskem in italijanskem jeziku.

Volivci potrjene obrazce podpore sami pošljejo na naslov pobudnice:

Resni.ca

p.p. 584

4000 Kranj

Slovenija

Veleposlaništvo Republike Slovenije pri Svetem sedežu državljane Republike Slovenije prosi, da se za overitev podpisa na obrazcu podpore predhodno najavijo.