Skoči do osrednje vsebine

1. nacionalna konferenca o umetni inteligenci

Grad Jable
Potekala bo prva nacionalna konferenca o umetni inteligenci z naslovom "Umetna inteligenca - prednost in priložnost za Slovenijo". Celodnevni dogodek bo namenjen povezovanju deležnikov, ki delujejo na področju, ter uporabnikom. Poseben poudarek bo na javni upravi, mednarodnem vključevanju in promociji Slovenije v tujini.

Organizira jo Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve v sodelovanju z Ministrstvi za digitalno preobrazbo, za obrambo ter za visoko šolstvo, znanost in inovacije, z Gospodarsko zbornico Slovenije, ter z najboljšimi in mednarodno priznanimi raziskovalci tega področja iz Slovenije. 

Konferenco bosta s svojima uvodnima nagovoroma počastili ministrica za zunanje in evropske zadeve mag. Tanja Fajon in ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh, pričakujemo pa tudi druge visoke goste. 

Teme, ki bodo izpostavljene na konferenci, so možnosti čim boljšega povezovanja akademske in raziskovalne sfere z gospodarstvom ter javno upravo, določevanje prioritetnih področij uporabe umetne inteligence, pomembnih za razvoj v Sloveniji, ter mednarodno sodelovanje in priložnosti za promocijo Slovenije na tem področju. Seveda pa se bodo poleg vseh prednosti, ki jih bliskovito prinašajo nove tehnologije, obravnavala tudi tveganja in pasti, ki jih prinaša razvoj in uvajanje umetne inteligence. 

Konferenca bo potekala na gradu Jable, kjer bo število gostov omejeno, možno pa bo tudi spremljanje preko videokonferenčne povezave na spletu. Udeležba je brezplačna.

Program 1. nacionalne konference o umetni inteligenci in prijava.

Vljudno vabljeni!