Skoči do osrednje vsebine

Regionalni posveti na temo izvajanja Zakona o katastru nepremičnin

do
Geodetska uprava bo v sodelovanju z Zvezo geodetov Slovenije izvedla strokovne posvete, na katerih bodo predstavljene teme, za katere ocenjujemo, da so aktualne pri izvajanju katastrskih postopkov po Zakonu o katastru nepremičnin (ZKN).

Jeseni 2022 smo izvedli strokovna usposabljanja in posvete na temo izvajanja postopkov v skladu z ZKN, ki ste se jih skupaj udeležili zaposleni na Geodetski upravi in izvajalci katastrskih postopkov.

Na osnovi pozitivnih izkušenj bomo tudi v letu 2023 v sodelovanju z Zvezo geodetov Slovenije izvedli podobne strokovne posvete, na katerih bodo predstavljene teme, za katere ocenjujemo, da so aktualne pri izvajanju katastrskih postopkov po ZKN - primeri dobrih/slabih praks pri izvajanju določil ZKN, poudarki za enotno poslovanje, izvedba koordinatnega vklopa, uporaba arhivskih podatkov in podobno.

Posveti bodo s pomočjo geodetskih društev organizirani na osmih lokacijah po Sloveniji. Vsi posveti bodo časovno potekali med 10.00 in 14.30, le prvi posvet v Ljubljani bo potekal med 11.30 in 16.00:

  • Torek, 17. oktober 2023, Ljubljana, Kongresna dvorana Kristalne palače (BTC City), Ameriška ulica 8, Ljubljana
  • Četrtek, 19. oktober 2023, Kranj, Mestna občina Kranj, velika sejna soba 1. nadstropje (vhod iz parkirišča), Slovenski trg 1, Kranj
  • Torek, 24. oktober 2023, Novo mesto, Cineplexx Novo mesto, Topliška cesta 2, Novo mesto
  • Četrtek, 26. oktober 2023, Celje, Abitura d.o.o., Lava 7, Celje
  • Torek, 7. november 2023, Ljubljana, Kongresna dvorana Kristalne palače (BTC City), Ameriška ulica 8, Ljubljana
  • Četrtek, 9. november 2023, Ajdovščina, Dvorana prve slovenske vlade, Trg 1. slovenske Vlade 1, Ajdovščina
  • Torek, 21. november 2023, MARIBOR, Dravske elektrarne Maribor, Obrežna ulica 170
  • Četrtek, 23. november 2023, Bioterme Mala Nedelja, Moravci v Slovenskih goricah 34/b, Mala Nedelja.

Udeležba na strokovnih posvetih je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava za zaposlene v geodetskih podjetjih, pooblaščene inženirje in sodne izvedence geodetske stroke.

Prijava je možna od 1. oktobra 2023 dalje preko posebne spletne povezave.