Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Fajon se bo udeležila srečanja ministrov za zunanje zadeve C5

do
Dunaj, Avstrija
Podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se bo udeležila srečanja ministrov za zunanje zadeve formata Central 5 (C5), ki ga gosti minister za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije Alexander Schallenberg.

Srečanja zunanjih ministrov C5 se bodo udeležili tudi minister za zunanje in evropske zadeve Slovaške republike Miroslav Wlachovský, minister za zunanje zadeve Češke republike Jan Lipavský in minister za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Péter Szijjárto. V zaključnem delu srečanja C5 bo kot gostja sodelovala generalna sekretarka Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) Helga Schmid.

Tokratno ministrsko srečanje bo namenjeno izmenjavi pogledov o regionalnem sodelovanju med državami v formatu C5. Osrednje teme pogovorov bodo predvidoma ruska agresija na Ukrajino, razmere na Zahodnem Balkanu, širitev EU ter boj proti nezakonitim migracijam. Ministri pa bodo razpravljali tudi o drugih aktualnih evropskih in mednarodnih temah.

Informacija za medije:

Novinarska konferenca zunanjih ministrov C5 bo potekala ob 14:45 v prostorih avstrijskega zunanjega ministrstva (dvorana "Alois-Mock-Saal"). Za informacije glede medijskih akreditacij se obrnite na avstrijsko zunanje ministrstvo.