Skoči do osrednje vsebine

V Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Celju bo potekal izbor za vojaški izziv Call of Duty

Vojašnica Franca Rozmana Staneta, Celje
V Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Celju bo izbor za vojaški izziv Call of Duty. Izziv je namenjen mladim, da se skozi podvig soočijo z nevsakdanjimi izzivi, ki jih ponuja vojaško življenje. Pri tem preizkušajo svojo vzdržljivost in moč, krepijo samozavest ter pozitivne vrednote, kot so kolektivni duh, medsebojno sodelovanje, pripadnost skupini in skrb za druge.

Udeležence bo pred začetkom izbora ob 16.45 nagovoril tudi minister za obrambo Marjan Šarec.

Predstavnike medijev, ki se boste dogodka udeležili, prosimo, da se zberete pred glavnim vhodom Vojašnice Franca Rozmana Staneta v Celju ob 16.15.

Več informacij: Nika Vrhovnik, mobilni telefon 051 610 555, in Petra Drame (vojašnica) mobilni telefon 031 816 870

O izboru za vojaški izziv Call of Duty

Za uvrstitev na izziv se teden dni pred dogodkom opravi izbirni postopek, kjer se udeleženci preizkusijo v disciplinah, kot so tek, sklece, poskoki itd., z namenom, da bodo udeleženci fizično kos izzivu. Izbora se udeležijo tudi starši, prijatelji oziroma podporniki udeležencev, ki še dodano poskrbijo za prijetno in vzpodbudno vzdušje. Ob koncu izbora 16 najboljših udeležencev nadaljuje pot na vojaški izziv Call of Duty, ki poteka teden dni kasneje.

Vojaški izziv Call of Duty temelji na scenariju, v katerem udeleženci rešujejo specifično situacijo. Skozi tri dni različnih izzivov, polnih dinamike, zapletov in koristnih usposabljanj, usvojijo nova znanja in dobijo izkušnje, kot so preživetje v naravi, ravnanje z orožjem in vojaško opremo, tehnike preživetja, opravljanje specifičnih vojaških nalog (npr. reševanje ugrabljenca, oskrba ranjenih ipd.).