Skoči do osrednje vsebine

V četrtek se v Gornji Radgoni začenja 9. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja

do
Pomurski sejem, Gornja Radgona, Cesta na stadion 2
Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni bo potekal 9. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA s sloganom Zavezništvo zaupanja.

Na sejmu, ki letos obeležuje 20 let, se poleg razstavnega programa, v katerem bodo sodelovali mednarodno uveljavljeni razstavljavci, predstavljajo Ministrstvo za obrambo, Slovenska vojska, Uprava RS za zaščito in reševanje s Civilno zaščito ter drugimi operativnimi sestavi za zaščito, reševanje in pomoč ter Gasilska zveza Slovenije. Spremljali boste lahko bogat strokovni in izobraževalni program s številnimi strokovnimi razstavami, dinamičnimi predstavitvami in strokovnimi posveti. 

Predstavnike medijev še posebej vabimo na te dogodke:

V četrtek, 21. septembra, ob 10. uri bo na prireditvenem prostoru pred upravo Pomurskega sejma v Gornji Radgoni slovesno odprtje sejma SOBRA. Slavnostni govornik na odprtju bo minister za obrambo Marjan Šarec. Na odprtju bo nastopil Orkester Slovenske vojske.

Še pred odprtjem, ob 9. uri, bo minister Marjan Šarec v Hali C nagovoril vojaške obveznike z območij Podravja in Pomurja, rojene leta 2005, ki jih je Ministrstvo za obrambo oziroma Uprava za obrambo Maribor povabila na seznanitev z vojaško dolžnostjo. Državljani, ki bodo ali so letos dopolnili 18 let, se bodo v Gornji Radgoni seznanili z vpisom v vojaško evidenco. Seznanili jih bodo z dolžnostmi in s pravicami vojaškega obveznika po Zakonu o vojaški dolžnosti, v dvorani pa si bodo ogledali tudi dinamično predstavitev Slovenske vojske.

V petek, 22. septembra, se bo ob 9. uri z vpisom v vojaško evidenco v enakem programu seznanila druga skupina vojaških obveznikov iz Podravja in Pomurja. Nagovoril jih bo državni sekretar dr. Damir Črnčec.

V soboto, 23. septembra, bodo potekali mladinsko in veteransko, v nedeljo, 24. septembra, pa člansko gasilsko državno tekmovanje za Memorial Matevža Haceta. V nedeljo ob 17. uri bo na zaključni slovesnosti, na kateri bodo razglasili rezultate državnega članskega tekmovanja, zbrane nagovoril minister za obrambo Marjan Šarec.

Program dogajanja.

Vljudno vabljeni!