Skoči do osrednje vsebine

Javna obravnava Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje

do
Ministrstvo za digitalno preobrazbo vabi zainteresirano javnost na predstavitev osnutka Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje. Dogodek bo potekal v petek, 8. septembra 2023, od 10:00 do 11:30, prek spletne aplikacije Teams.

Na prihajajoči predstavitvi osnutka Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje bomo osvetlili osnovne politike, ukrepe in dejavnosti, ki v Sloveniji prispevajo k uresničevanju digitalnih ciljev za naslednje desetletje. Program politike "Pot v digitalno desetletje" določa cilje, ki se nanašajo na področja digitalnih kompetenc, digitalnih infrastruktur, digitalne preobrazbe gospodarstva in digitalnih javnih storitev. V Načrtu se posveča pozornost tudi temam digitalnega državljanstva, krepitve vodilnega položaja, zelenega prehoda in digitalnim pravicam. 

K doseganju ciljev lahko pripomorejo tudi ukrepi, ki jih nameravajo izvajati deležniki izven državne uprave, z namenom krepitve digitalnih kompetenc, uvajanja digitalnih tehnologij in digitalizacijo poslovanja.

Izjemno cenimo vaše mnenje in doprinos, zato vas vabimo, da se dogodka udeležite, ki bo brezplačno dostopen na spletni povezavi prek aplikacije Teams.

Prosimo vas, da se na dogodek predhodno prijavite. Prijave zbiramo do srede, 6. septembra 2023.