Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Vesna Humar v Švici na 50. obletnici prireditve 'Slovenski otroci vabijo'

Zürich, Švica
Državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar se bo mudila pri Slovencih v Švici. V kraju Uitikon pri Zürichu se bo udeležila 50. obletnice prireditve 'Slovenski otroci vabijo'. Državno sekretarko bo spremljal veleposlanik Republike Slovenije v Bernu mag. Iztok Grmek.

Eden najpomembnejših dogodkov za Slovence ter njihove potomce, ki živijo v Švici, Kneževini Lihtenštajn ter na Predarlskem v Avstriji, bo letos potekal pod naslovom »Stati inu obstati«. V ospredje bodo postavili pomen slovenske knjige ter rabe slovenskega jezika za ohranjanje slovenstva in povezovanje Slovencev po svetu z matico in med seboj. Zbrane bo nagovorila državna sekretarka Vesna Humar. Ob tej priložnosti bo ob 20. obletnici delovanja društvu Kulturni most Švica - Slovenija podelila priznanje Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu v zahvalo za ohranjanje kulturne dejavnosti, prenašanje slovenskih običajev in navad na mlajše generacije ter neprecenljiv prispevek h krepitvi slovenske besede in misli med rojaki v Švici.

Ob tej priložnosti se bo državna sekretarka Humar sestala tudi s predstavniki slovenskih društev v Švici (Kulturni most Švica – Slovenija, Združenje Martin Krpan, društvo VTIS Lokalni odbor Švica, Slovensko planinsko društvo Triglav) in učitelji dopolnilnega pouka slovenščine, ki pripravljajo prireditev.

'Slovenski otroci vabijo' je osrednji dogodek šole slovenskega dopolnilnega pouka, ki ga že od leta 1973 vsako leto organizira skupnost učiteljev slovenščine v Švici, kneževini Lihtenštajn in na Predarlskem v sodelovanju z različnimi društvi.