Skoči do osrednje vsebine

Konferenca ob svetovnem dnevu varnosti hrane

do
Državni svet Republike Slovenije, Šubičeva 4, Ljubljana
Generalna skupščina Združenih narodov je 7. junij razglasila za Svetovni dan varnosti hrane, ki ga obeležujemo petič. Letošnjemu dogodku se pridružuje tudi 60. obletnica delovanja Komisije Codex Alimentarius, ki poteka pod sloganom »Prehranski standardi rešujejo življenja«.

Svetovni dan varnosti hrane in 60. obletnica Komisije Codex Alimentarius sta priložnost za razmislek o dosežkih preteklosti in izzivih prihodnosti varnosti hrane, ki je naša skupna odgovornost. Razprava bo namenjena iskanju skupnih rešitev za učinkovito soočanje z lokalnimi in globalnimi izzivi ter obvladovanje tveganj, povezanih s hrano. Varnost hrane je temelj prehranske varnosti in ključna za preoblikovanje prehranskih sistemov v trajnostne, pravične in odporne - za boljšo proizvodnjo, boljšo prehrano, boljše okolje in boljše življenje.

Vabimo vas na konferenco ob svetovnem dnevu varnosti hrane 2023 in 60. obletnici delovanja Komisije Codex Alimentarius, ki jo organizirajo Državni svet Republike Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Informacijska točka Evropske agencije za varnost hrane in EFTND (angleško European Declaration on Food, Technology and Nutrition network).

Konferenca bo potekala v sredo, 7. junija 2023, od 9. do 16. ure, v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije, Šubičeva 4, Ljubljana.

Za udeležbo na dogodku sta obvezni elektronska prijava na povezavi in informacija o prijavi (ime, e-naslov in inštitucija) na e-naslov: wfsd.mkgp@gov.si, do torka, 6. junija 2023, do 10. ure.

Število mest je omejeno, možno pa bo spremljati dogodek v živo na povezavi.

Vabljeni!

Veselimo se srečanja z vami!