Skoči do osrednje vsebine

Majski večer z zamejskimi ustvarjalci »Sredi domovine«: dr. Helga Mračnikar

Erjavčeva 15, Ljubljana
Vabimo vas na majski večer z zamejskimi ustvarjalci »Sredi domovine«. Tokrat se bo predstavila koroška Slovenka in avtorica knjige Mamin glas dr. Helga Mračnikar.

Pogovor z avtorico knjige in z njenim urednikom mag. Hanzijem Filipičem bo vodila državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar.

Dr. Helga Mračnikar, rojena 1953 v Celovcu (Avstrija) je prevajalka, slavistka, urednica in dolgoletna  poslovodkinja nekdanje Drave –  knjigarne in tiskarne ter založbe. Otroštvo je preživela v kraju Hodiše oziroma Plešerka, nadalje jo je pot vodila v Celovec, kjer je obiskovala Slovensko gimnazijo. V 70. letih je študirala  v Salzburgu, nato se preseli v  Ljubljano, kjer je v zgodnjih 80. letih tri leta živela s hčerko Andrino, preden se je vrnila na Koroško. S svojim možem, znanim psihoterapevtom Klausom Ottomeyerjem danes živi v Plešerki.  Oktobra 2022 je Helga Mračnikar pri celovški Mohorjevi družbi izdala knjigo Mamin glas. V njej odkriva življenjsko zgodbo njene mame Elizabete Sitter, Odrijeve Lizi z Male Gore v Bilčovsu oziroma Kocijanke iz Plešerke. 

V okviru niza večerov pod naslovom Sredi domovine na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu gostimo izjemne ustvarjalce, ki živijo in delujejo zunaj matične domovine. Vsi ljubitelji literature, glasbe in drugih umetnosti imate tako priložnost, da v prestolnici od blizu spoznate zamejske in izseljenske ustvarjalce ter njihove stvaritve.

Vljudno vabljeni!