Skoči do osrednje vsebine

Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob bo obiskal Ministrstvo za obrambo

Ministrstvo za obrambo, Vojkova cesta 55, Ljubljana
Na Ministrstvu za obrambo bo na uradnem obisku predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob. V okviru obiska se bo srečal z ministrom za obrambo Marjanom Šarcem, državnima sekretarjema, predstojniki organov v sestavi in notranjih organizacijskih enot ministrstva. Pozdravil pa bo tudi pripadnice in pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah.

Ob obisku se bo predsednik vlade seznanil z organizacijo, ključnimi nalogami in vsebinskimi področji dela obrambne politike, obrambnih zadev, obveščevalno-varnostne dejavnosti, zaščite in reševanja ter vojaške dediščine, pa tudi z delovanjem Nacionalnega centra za krizno upravljanje. Poleg predstavitve dela in aktivnosti Slovenske vojske se bo predsednik vlade prek videokonference pogovoril tudi s pripadnicami in pripadniki Slovenske vojske, ki delujejo na mednarodnih operacijah in misijah.

Predstavniki medijev bodo obisk predsednika Vlade RS dr. Goloba na Ministrstvu za obrambo spremljali po naslednjem programu:

  • 11.15   sprejem z vojaškimi častmi – fototermin
  • 12.15   videokonferenca s pripadnicami in pripadniki Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah –  fototermin ob začetku
  • 13.00   izjava za javnost

Predstavnike medijev prosimo, da zaradi vstopnih formalnosti, na Ministrstvo za obrambo pridejo 15 minut pred posameznim medijskim dogodkom.

Kontaktna oseba: Aleš Sila, telefon 041 327 818