Skoči do osrednje vsebine

Na Brdu pri Kranju o vlogi znanja v družbi in pogledu v letu 2040

do
Brdo pri Kranju
Na Brdu pri Kranju bo potekal prvi tematski dogodek v sklopu slovenskega predsedovanja EU Strategiji za Podonavje z naslovom »K družbi znanja in poklicem prihodnosti«.

Dogodek bosta s pozdravnimi nagovori otvorila državni sekretar Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Marko Štucin ter državni sekretar Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Jure Gašparič.

Dvodnevna konferenca, ki jo v sklopu slovenskega predsedovanja organizira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, bo osredotočena na pogovore o pričakovani transformaciji družbe in vlogi znanja v družbi.

Podnebne spremembe ter spremembe digitalnih tehnologij in geopolitike močno vplivajo na življenja Evropejcev in Evropejk ter odpirajo nove priložnosti za posameznike, organizacije in države. Močan vpliv je čutiti tudi v državah Podonavske regije. Poudarja se vse večji pomen vključevanja strateškega predvidevanja, zato bodo razprave prvega dne osredotočene na pomen prepoznavanja trendov in potreb v regiji in svetu s pomočjo strateškega predvidevanja.

V drugem dnevu se bodo razprave dotaknile napovedovanja potreb trga v letu 2040, hkrati pa se bodo strokovnjaki posvetili boljšemu usklajevanju in povezovanju na ravni politik in instrumentov za izvajanje reform.