Skoči do osrednje vsebine

Tretja mednarodna konferenca o varstvu prostorskih podatkov

do
Hibridni dogodek
Arhiv Republike Slovenije v sodelovanju z DLM Forumom, mednarodno organizacijo deležnikov na področju dolgoročne hrambe digitalnih zapisov, in slovenskim podjetjem Geoarh pripravlja tretjo mednarodno konferenco o dolgoročni hrambi digitalnih prostorskih podatkov.
Registracija je odprta.

Trajnostni dostop do prostorskih podatkov v digitalnem gospodarstvu

Dvodnevni hibridni dogodek, ki bo potekal 8. in 9. maja letos v konferenčnem centru Domus medica v Ljubljani in na spletu, bo združil ustvarjalce prostorskih podatkov, arhive, ponudnike storitev zajema in hrambe podatkov ter ponudnike rešitev in njihove uporabnike iz številnih držav. Tema letošnje konference, Trajnostni dostop do prostorskih podatkov v digitalnem gospodarstvu, bo posegla na različna področja (informatika, geodezija, arhivistika, pravo, uprava, zgodovina, geografija, arheologija in mnoga druga).

Mednarodni dogodek se umešča v okvir programa Digitalna Evropa, katerega cilj je narediti Evropo bolj zeleno in digitalno. To pa neizogibno v ospredje postavlja tudi prostorske podatke. Prostorski podatki, ki zajemajo daljša časovna obdobja, bodo neprecenljivi vir informacij pri različnih napovednih modelih. Ti bodo omogočali hitrejše sprejemanje odločitev z večjo gotovostjo na podlagi jasnih informacij, slednje pa bo dodana vrednost za končne uporabnike.

Mednarodna konferenca bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku ter bo simultano prevajana.

Program mednarodne konference