Skoči do osrednje vsebine

Javna predstavitev osnutka Slovenske vesoljske strategije 2030

do
Eurostars uHotel, Miklošičeva cesta 3, 1000 Ljubljana, sejna soba Orhideja
Na dogodku bomo predstavili osnutek prve slovenske strategije na področju vesolja. Vabljena so podjetja, inštitucije in potencialni uporabniki vesoljske tehnologije, ki bodo lahko predstavili tudi svoje pripombe in komentarje.

Osnutek strategije sta pripravila Slovenska vesoljska pisarna na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport ter SpaceTec Partners.

Udeležence bosta uvodoma nagovorila državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež ter vodja Slovenske vesoljske pisarne Tanja Permozer. Predstavniki SpaceTec Partners pa bodo podrobneje predstavili osnutek Slovenske vesoljske strategije 2030. Po predstavitvi bo tudi možnost za vprašanja in komentarje.

Besedilo osnutka Slovenske vesoljske strategije 2030 bo še pred dogodkom objavljeno na spletni strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter na tej strani.

Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku, zaradi hitre in tekoče razprave med udeleženci in pripravljalci osnutka strategije. Osnutek strategije bo objavljen tako v slovenskem kot v angleškem jeziku.  

Prijave na dogodek nam posredujte najkasneje do 11. aprila 2023 na naslov space.mgts@gov.si.