Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Asta Vrečko se bo srečala z italijanskim ministrom za kulturo Gennarom Sangiulianom

do
Nova Gorica
Ministrica dr. Asta Vrečko se bo v ponedeljek v Novi Gorici srečala z italijanskim ministrom za kulturo Gennarom Sangiulianom. Osrednja tema pogovora bodo priprave na Evropsko prestolnico kulture leta 2025, ki je skupni projekt Nove Gorice in Gorice.

V delegaciji ministrice dr. Aste Vrečko bosta tudi državni sekretar mag. Marko Rusjan in državna sekretarka v Kabinetu predsedniku vlade dr. Kaja Širok. Dvostranskemu srečanju slovenske ministrice za kulturo in italijanskega ministra za kulturo bo sledil pogovor z županoma Nove Gorice in Gorice, Samom Turelom in Rodolfom Ziberno.

Program srečanj

ob 11.15: srečanje in rokovanje na Trgu Evrope, delegaciji ministrice dr. Aste Vrečko, ministra Gennara Sangiuliana ter županov Nove Gorice in Gorice (fototermin)

ob 11.30: dvostransko srečanje ministrice dr. Aste Vrečko in ministra Gennara Sangiuliana z delegacijama. Lokacija: Velika sejna dvorana novogoriške Občinske palače, Trg Edvarda Kardelja (fototermin ob začetku)

ob 11.45: srečanje ministrice dr. Aste Vrečko in ministra Gennara Satkungiuliano z županoma Nove Gorice in Gorice. Lokacija: Velika sejna dvorana novogoriške Občinske palače, Trg Edvarda Kardelja (fototermin ob začetku)

ob 12.35: Izjava za medije: na izjavi bodo prisotni ministrica dr. Asta Vrečko, minister Genarro Sangiuliano ter župana Samo Turel in Rodolfo Ziberna. Lokacija: Velika sejna dvorana novogoriške Občinske palače, Trg Edvarda Kardelja