Skoči do osrednje vsebine

Razpisi za nepovratna sredstva za velike in male projekte nizkoogljičnih tehnologij

do
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana

Ministrstvo za okolje in prostor ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju vabita na Info dan za razpise za nepovratna sredstva za velike in male projekte na področju nizkoogljičnih tehnologij v okviru evropskega sklada za inovacije.
Vabilo na dogodek

Vabilo na dogodek

Slovenija je močno zavezana k doseganju ciljev Evropskega zelenega dogovora, ki predvideva tudi bistveno zmanjšanje škodljivih emisij toplogrednih plinov. Na voljo je relativno veliko različnih EU programov in razpisov, ki spodbujajo razogljičenje evropske industrije in s tem omogočajo lažji prehod v "zeleno" družbo, a tokrat vam podrobneje predstavljamo EU Sklad za inovacije (angleško Innovation Fund), ki se polni s prihodki iz prodaje pravic do emisije, in ki dvakrat letno razpiše nepovratna sredstva za inovativne nizkoogljične tehnološke projekte/rešitve. Vlada Slovenije in njena ustrezna ministrstva bodo v sodelovanju s Slovenskim gospodarskim in raziskovalnim združenjem iz Bruslja spodbujala potencialne prijavitelje na EU razpise za razogljičenje slovenske industrije.

Slovenija je prek tega sklada šele konec leta 2022 prvič pridobila enega od zmagovalcev razpisa (Steklarna Hrastnik), ki se bo tudi predstavil na delovni konferenci. Predstavljeni bodo tudi nekateri tuji zmagovalci in potencialno zanimivi slovenski projekti za nadaljnje razpise, medtem ko bodo kolegi iz Evropske komisije temeljito predstavili sam razpis, potrebno vsebino in tudi finančni del tega.

Konferenca je brezplačna, potekala bo v slovenskem in angleškem jeziku.

Prijave na konferenco so dostopne na uradni spletni strani (v slovenskem jeziku), program in celoten opis konference pa je dostopen tukaj (v slovenskem jeziku).

Vljudno vabljeni!