Skoči do osrednje vsebine

Poslanci bodo obiskali Veščinski center v Vipavi

Veščinski center v Vipavi
Člani Odbora za obrambo Državnega zbora bodo v sklopu rednih obiskov Ministrstva za obrambo obiskali Veščinski center Slovenske vojske v vipavski Vojašnici Janka Premrla Vojka. Poslance bosta sprejela minister za obrambo Marjan Šarec in načelnik Generalštaba generalmajor Robert Glavaš.

Člani Odbora za obrambo si bodo v vipavski vojašnici ogledali Veščinski center, ki skupaj z dislociranimi enotami izvaja temeljno vojaškostrokovno usposabljanje in osnovno vojaško usposabljanje kandidatov za zaposlitev v Slovenski vojski, kandidatov na prostovoljnem služenju vojaškega roka ter pripadnikov pogodbene rezervne sestave. Seznanili se bodo s poslanstvom, strukturo in glavnimi nalogami Veščinskega centra. V nadaljevanju si bodo ogledali potek usposabljanja na več delovnih točkah.

Tokratni obisk v obrambnem resorju bodo poslanci sklenili z ogledom vojnega muzeja Vipava – Soška fronta 1915-1917.

Minister za obrambo Marjan Šarec in predsednik Odbora za obrambo Državnega zbora dr. Martin Premk bosta dala izjavo za javnost ob 10.50 uri. Predstavnike medijev prosimo, da so v Vojašnici Janka Premrla Vojka, Beblerjeva 28, Vipava vsaj 15 minut prej oziroma ob 10.35 uri.

Dodatne informacije: Meta Grmek, mobilni telefon 041 391 626