Skoči do osrednje vsebine

Minister Arčon v Kanalski dolini

Ukve, Naborjet Ovčja vas, Italija
Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se bo mudil v Kanalski dolini. Na srečanju, ki se bo začelo ob 10. uri, se bo srečal z župani severne Gorenjske in Primorske, kasneje pa tudi z županoma občin Naborjet Ovčja vas in Trbiž ter predsednikom Gorske skupnosti za Železno in Kanalsko dolino.

Srečanje bo namenjeno izmenjavi izkušenj, mnenj in idej v povezavi s krepitvijo čezmejnega sodelovanja. Spregovorili bodo tudi o prizadevanjih na področju vključevanja Slovencev in slovenskega jezika v javno življenje v Kanalski dolini.

Ministra Arčona bo na sestanku spremljal generalni konzul RS v Trstu Gregor Šuc.

Informacija za medije:

Vljudno vabljeni na fototermine na začetku srečanj ter na izjavo za javnost ministra Mateja Arčona, ki bo predvidoma ob 11.30.   

10.00 - Srečanje ministra Mateja Arčona s predstavniki Slovencev v Kanalski dolini in  obmejnimi župani iz Republike Slovenije / fototermin na začetku (Naslov: Piazza/Trg Latteria 1, 33010 Ukve, Italija)

11.30 - Izjava za medije (Naslov: Piazza/Trg Latteria 1, 33010 Ukve, Italija)

12.00 - Srečanje ministra Mateja Arčona s predstavniki Slovencev v Kanalski dolini, obmejnimi župani iz Republike Slovenije in županoma italijanskih občin Naborjet Ovčja vas in Trbiž, ter predsednikom gorske skupnosti / fototermin na začetku (Naslov: Ulica Bamberga 52, 33010 Naborjet, Italija)

 

Vprašanja v zvezi z dogodkom naslovite na Ano Šket, svetovalko za odnose z javnostmi na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na telefon: (+386) 31 751 632 ali na elektronski naslov: ana.sket@gov.si.