Skoči do osrednje vsebine

Minister Arčon pri slovenski manjšini v Italiji

Trst, Italija
Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se bo v petek, 14. oktobra 2022, ob 9. uri, mudil na srečanju s predstavniki avtohtone slovenske narodne manjšine v Italiji.

Na tokratnem srečanju se bo minister Arčon sestal s predsednikoma obeh krovnih organizacij, Slovenske kulturno-gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij, predstavniki Kmečke zveze, Slovenskega deželnega gospodarskega združenja, predsednikom paritetnega odbora in deželnima svetnikoma.

V nadaljevanju se bo minister ustavil še na sedežu Primorskega dnevnika in na Deželnem sedežu RAI za Furlanijo Julijsko krajino.

Ministra Arčona bosta na sestanku spremljala državna sekretarka na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar in generalni konzul RS v Trstu Gregor Šuc.


Informacija za medije:

Vljudno vabljeni na fototermine na začetku srečanja in obiskov ter na izjavo za javnost ministra Mateja Arčona, ki bo po koncu srečanja s predstavniki manjšine, predvidoma ob 10.45.   

 

9.00 - Srečanje ministra Mateja Arčona in državne sekretarke Vesne Humar s predstavništvom slovenske manjšine v Italiji / Fototermin na začetku (Naslov: Ulica del Teatro Romano 24, Trst, Italija)

10.45 - Izjava za medije (Naslov: Ulica del Teatro Romano 24, Trst, Italija)

11.10 - Obisk Primorskega dnevnika / Fototermin na začetku (Naslov: Ulica Montecchi 6, Trst, Italija)

11.45 - Obisk Deželnega sedeža RAI za Furlanijo Julijsko krajino / Fototermin na začetku (Naslov: Ulica Fabio Severo 7, Trst, Italija)

Vprašanja v zvezi z dogodkom naslovite na Ano Šket, svetovalko za odnose z javnostmi na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na telefon: (+386) 31 751 632 ali na elektronski naslov: ana.sket@gov.si.