Skoči do osrednje vsebine

Konferenca o arhitekturi in politikah kulture gradnje v Pragi

do
Praga, Češka
Špela Spanžel, vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za kulturno dediščino, se skupaj z mag. Barbaro Žižić Baumgartner kot predstavnici Ministrstva za kulturo v Pragi udeležuje srečanja direktorjev za arhitekturne politike. Srečanje poteka v okviru mednarodne Konference o arhitekturi in politikah kulture gradnje, ki je del programa češkega predsedovanja Svetu Evropske unije.
Krog sestavljen iz barvnih romboidov

Češko predsedovanje Svetu Evropske unije

Praška konferenca je posvečena arhitekturi, prostorskem načrtovanju, ohranjanju arhitekturne dediščine in kulturi gradnje. Na konferenci bodo med drugim predstavljeni sklepi, ki jih je sprejel Svet ministrov za kulturo na podlagi konference Gradimo Evropo (Gradec, Maribor, oktober 2021), mednarodni in evropski programi kot sta davoški proces in Novi evropski Bauhaus. Udeleženci se bodo med drugim posvetili tudi vprašanjem trajnosti v arhitekturni praksi in krajini, kakovostni in dostopni stanovanjski gradnji ter posledicam politične krize v Evropi, s poudarkom na ukrepih za Ukrajino.

Konference se udeležuje močna slovenska zasedba – predstavniki ministrstva, stalnega predstavništva v Bruslju in Zbornice za arhitekturo in prostor.  

Na spletni strani češkega Ministrstva za regionalni razvoj najdete več informacij o Konference o arhitekturi in politikah kulture gradnje (v angleščini).