Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na novinarsko konferenco ob mesecu požarne varnosti

Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu, Zabrv 12, Ig
»Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.« Oktober je tradicionalno mesec požarne varnosti. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije, Slovensko združenje za požarno varstvo in Združenje slovenskih poklicnih gasilcev so pripravili aktivnosti s področja varstva pred požarom, tokrat na temo preprečevanja požara litij-ionskih baterij.

O letošnji temi želimo podrobneje obvestiti širšo javnost. Zato organiziramo novinarsko konferenco. V prvem delu bomo prikazali gašenje litij-ionskih baterij s priročnimi sredstvi in namenskim gasilnikom. V nadaljevanju bodo državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, mag. Mojca Zupan kot vodja projekta na Upravi za zaščito in reševanje, predsednik Slovenskega združenja za požarno varstvo Milan Hajduković, namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije Darko Muhič in predsednik Komisije za preventivo pri Združenju slovenskih poklicnih gasilcev Luka Piko podali izjave o aktivnostih letošnje preventivne akcije.

Vljudno prosimo, da vašo udeležbo potrdite na elektronski naslov neja.pavlica@urszr.si ali telefonsko številko 030 705 335.

Vljudno vabljeni!