Skoči do osrednje vsebine

Unescova svetovna konferenca o kulturnih politikah in trajnostnem razvoju – Mondiacult 2022

do
Ciudad de México, Mehika
Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se bo udeležila Unescove svetovne konference o kulturnih politikah in trajnostnem razvoju – Mondiacult 2022, ki bo potekala v Ciudad de México. Cilj konference je oblikovati močnejši in odpornejši kulturni sektor, ki bo v celoti zasidran v perspektivah trajnostnega razvoja ter spodbujanju solidarnosti, miru in varnosti.

Ministrico bosta spremljali Špela Spanžel, vodja Direktorata za kulturno dediščino, in Tjaša Pureber, vodja Direktorata za razvoj kulturnih politik.

Unesco je konferenco na temo kulturne politike v svoji zgodovini pripravil le trikrat v razmiku nekaj desetletij: prvič leta 1982 v prestolnici Mehike Ciudad de Mexico, drugič leta 1998 v Stockholmu in letos, ponovno po 40 letih, v prestolnici Mehike. 

Konferenca bo naslovila najpomembnejše in najsodobnejše kulturne izzive našega časa ter določila strategijo kulturnih politik v kontekstu trajnostnega razvoja za prihodnost.

Poleg ministrov za kulturo se bodo konference udeležili tudi predstavniki medvladnih organizacij, agencij Organizacije združenih narodov in organizacij civilne družbe. 

Ministrica dr. Asta Vrečko bo poleg aktivne udeležbe na konferenci imela tudi bilateralna srečanja z nekaterimi ministri za kulturo in predstavniki mednarodnih organizacij. 

Na spletni strani Unesca je objavljenih več informacij o konferenci Mondiacult 2022.