Skoči do osrednje vsebine

Minister za obrambo Marjan Šarec se bo mudil na uradnem obisku v Črni gori

do
Črna gora
Na povabilo črnogorskega ministra za obrambo mag. Raška Konjevića se bo minister za obrambo Marjan Šarec mudil na uradnem obisku v Črni gori.

Namen srečanja je potrditev dosedanjega zelo dobrega sodelovanja in nadaljnja krepitev dvostranskega ter regionalnega sodelovanja na obrambnem in vojaškem področju. Obisk bo predstavljal tudi priložnost za izmenjavo stališč in mnenj o aktualnih političnih ter varnostnih razmerah v Črni gori, perspektivi Črne gore in Zahodnega Balkana v evropskih integracijah, udeležbi vojske Črne gore na mirovnih misijah in sodelovanju s Slovenijo na tem področju, o obrambnih reformah, modernizaciji Vojske Črne gore kot tudi ostalih vprašanjih skupnega interesa.

Poleg bilateralnih pogovorov z delegacijo ministrstva za obrambo Črne gore se bo minister za obrambo Marjan Šarec srečal s predsednikom Črne gore in parlamentarnim odborom za obrambo Skupščine Črne gore. V sklopu obiska je predviden tudi ogled dvostranske vaje Adrian Pool, na kateri sodelujejo pripadniki mornaric Vojske Črne gore in Slovenske vojske, podpisan pa bo tudi sporazum o donaciji podvodnega plovila za prevoz potapljačev R-2, ki bo dopolnil že razstavljeno podmornico, prav tako donacijo Črne gore Sloveniji, v Parku vojaške zgodovine v Pivki.

Kontakt: Nika Vrhovnik, 051 610 555