Skoči do osrednje vsebine

Slovanski fokus: bralna akcija in bralni klub

do
Letošnja bralna akcija Slovanski fokus se osredotoča na literaturo južnoslovanskih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Severne Makedonije in Srbije. V Slovanskem bralnem klubu izpostavljajo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije.
  do

Bralna akcija Slovanski fokus z nagradnim žrebanjem

Letošnja bralna akcija Slovanski fokus se osredotoča na literaturo južnoslovanskih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Severne Makedonije in Srbije. Iz omenjenih držav so izbrana zanimiva in kakovostna literarna dela, dodanih je nekaj knjižnih naslovov iz Slovenije ter oblikovan priporočilni seznam, ki obsega 24 bralnih namigov.

  do
Splet

Slovanski bralni klub

V Slovanskem bralnem klubu izpostavljajo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije. O knjigah v sproščenih pogovorih razpravljamo z njihovimi prevajalkami in prevajalci ter ustvarjalkami in ustvarjalci. Septembra bo pogovor tekel okoli romana poljskega pisatelja Jerzyja Franczaka Da capo v prevodu Tatjane Jamnik.