Skoči do osrednje vsebine

Stičišče znanosti in gospodarstva – 54. MOS

do
MOS Celje
Na 54. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS), ki bo v Celju od 14. do 18. septembra, bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že petič omogočilo izvedbo »Stičišča znanosti in gospodarstva«, ki predstavlja prostor za promocijo slovenskih raziskovalnih organizacij in njihovih znanstvenih dosežkov.

V okviru stičišča se bodo predstavljali slovenski raziskovalni in visokošolski zavodi in pri tem se bodo letos osredotočili na predstavitev novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij, novodobnih poklicev in sodobnih izobraževalnih programov.

Letošnji fokus bo usmerjen predvsem na področja DARQ in NBIC tehnologij, vesoljskih tehnologij in bionike s poudarkom na človeški bioniki kot podpornem svetu sodobne medicine in zdravstva. Predstavitev bo usmerjena tudi v digitalizacijo in digitalno transformacijo, v Industrijo 4.0 in prihajajočo industrijo 5.0 in »Družbo 5.0«.

Stičišče predstavlja vsakoletno priložnost za promocijo slovenske znanosti, zato smo ga letos tudi uradno umestili v program Meseca znanosti 2022. Hkrati pomeni priložnost za nove povezave in krepitev sodelovanja med znanstveno in gospodarsko sfero. V hali L1 celjskega sejmišča bodo predstavljeni tudi primeri dobrih praks sodelovanja med raziskovalnimi organizacijami in podjetji oz. gospodarstvom.