Skoči do osrednje vsebine

Posvet Slovanski fokus in seminar za moderatorje bralnih klubov

do
Slovanska knjižnica, Ljubljana
Izobraževanje je namenjeno predvsem knjižničarjem in moderatorjem bralnih klubov, hkrati pa je odprto tudi za širšo javnost. Predavanjem in okrogli mizi bo sledil seminar za moderatorje bralnih klubov.

Na strokovnem posvetu za knjižničarje sodelujejo strokovnjaki – južnoslavisti pa tudi slovenisti in komparativisti, ki kot univerzitetni predavatelji, književni prevajalci in uredniki skrbijo za to, da dela, izvorno napisana v različnih slovanskih jezikih, lahko prebiramo tudi v slovenščini.

O književnosti južnoslovanskih dežel bodo predavale dr. Vanesa Matajc, Ksenija Medved, dr. Đurđa Strsoglavec, dr. Namita Subiotto, Jana Unuk in dr. Alojzija Zupan Sosič.

Na okrogli mizi z naslovom Južnoslovanski trikotnik bodo sodelovali Aleksandar Gatalica (Srbija), Goran Janković (Bosna in Hercegovina/Slovenija) in Iztok Osojnik (Slovenija).

Predavanjem in okrogli mizi bo sledil kratek seminar za moderatorje bralnih klubov, ki je nadgradnja Webinarja za moderatorje bralnih klubov. Povezovali ga bodo Tatjana Jamnik, Ksenija Medved, dr. Iztok Osojnik in Nuša Komplet Peperko.

Na strani Kulturno-umetniškega društva Police Dubove je objavljen program posveta s povzetki predavanj.