Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Robert Golob na delovnem obisku v regiji priložnosti, Pomurju

Predsednik vlade Robert Golob bo z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko in ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik obiskal regijo priložnosti, Pomurje.

Pred dnevom spomina priključitve Prekmurja k matičnemu narodu bo severovzhodni del Slovenije obiskal tudi premier Robert Golob. Eno od vodil slovenske vlade je strpna in vključujoča družba, v kateri lahko vsakdo razvija svoje vrline, zato bo prvi postanek delovnega obiska v Varstveno delovnem centru Murska Sobota. Ta pomembno prispeva k odpravi socialnih stisk ter uporabnikom nudi zaposlitev pod posebnimi pogoji in lasten program enostavnih ročnih del. Ob letošnji 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika sledi obisk cerkve Gospodovega vnebohoda v Bogojini, s katero je Plečnik regiji vtisnil trajen pečat. 

Popoldne se bo predsedniku vlade pridružila kmetijska ministrica, s katero si bosta ogledala prizadeta območja zaradi suše. V kraju Lipovci se bosta na izletniški kmetiji nato srečala s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Murska Sobota, Zadružne zveze Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije in Zveze Slovenske podeželske mladine ter se seznanila z aktualnimi izzivi kmetijstva regije.

Delovni obisk se bo nadaljeval na obrežju Soboškega jezera – v regijskem promocijskem centru Expano, ki je bil kot paviljon del svetovne razstave Expo v Milanu, danes pa živi novo zgodbo in na inovativen način predstavlja Pomurje. V Expanu se bo predsednik vlade srečal z gospodarstveniki regije, zadnji del obiska pa bo namenjen področju lokalne samouprave. Premier in ministrica za javno upravo se bosta v Dobrovniku sestala z župani in županjami pomurskih občin, največ pozornosti pa bo namenjene ključnim regijskim projektom in regionalnemu razvoju.

Izjava za medije bo od 16.15 do 16.25 v prostorih Expana v Murski Soboti. 

PROGRAM: 

11.00 – 11.45

Varstveno delovni center Murska Sobota
Lokacija: Trstenjakova ulica 69, Murska Sobota
fototermin

12.00 – 12.20

Plečnikova cerkev Gospodovega vnebohoda  
Lokacija: Bogojina 147a, Bogojina
fototermin

13.45 – 14.20

Izletniška kmetija Jakob
Lokacija: Lipovci 242c, Lipovci
fototermin

14.35 – 16.25

Regijski promocijski center Expano
Lokacija: Bakovska ulica 41, Murska Sobota
Fototermin in izjava za medije predsednika vlade od 16.15 do 16.25

17.25 – 18.55

Srečanje s pomurskimi župani in županjami
Lokacija: Kulturni dom Dobrovnik, Dobrovnik 297
fototermin