Skoči do osrednje vsebine

Prvi uradni obisk ministra Arčona pri slovenski manjšini na Madžarskem

Gornji Senik in Monošter, Madžarska
Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se bo mudil na svojem prvem uradnem obisku pri avtohtoni slovenski narodni skupnosti na Madžarskem.

Najprej se bo minister Arčon na Slovenski vzorčni kmetiji na Gornjem Seniku sestal s predstavniki obeh krovnih organizacij, predsednico Zveze Slovencev na Madžarskem in predsednikom Državne slovenske samouprave, ter z zagovornico slovenske narodnosti v madžarskem parlamentu. Sledilo bo neformalno srečanje s predstavniki slovenskih organizacij in društev v Porabju.

Ob tej priložnosti si bo minister v popoldanskem delu ogledal še prostore Državne slovenske samouprave, obiskal bo Generalni konzulat v Monoštru in se ustavil v Slovenskem kulturnem informativnem centru Lipa.

Ministra Arčona bosta na sestanku spremljala državna sekretarka na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar in generalna konzulka Republike Slovenije v Monoštru Metka Lajnšček.


Informacija za medije:

Vljudno vabljeni na fototermine na začetku srečanja in obiskov ter na izjavo za javnost ministra Mateja Arčona, ki bo po koncu uradnega dela, predvidoma ob 11. 45 uri.   

  • 11.00 - Srečanje ministra Mateja Arčona in državne sekretarke Vesne Humar  s predstavništvom slovenske manjšine na Madžarskem / Naslov: Fő út 65, 9985 Gornji Senik, Madžarska (sedeč fototermin na začetku)
  • 11.45 - Izjava za medije 7 Naslov: Fő út 65, 9985 Gornji Senik, Madžarska
  • 12.00 - Neformalno srečanje s predstavniki slovenskih organizacij in društev na Madžarskem / Naslov: Fő út 65, 9985 Gornji Senik, Madžarska (odprto za medije)
  • 13.30 - Obisk prostorov Državne slovenske samouprave / Naslov: Templom út 8, 9985 Gornji Senik, Madžarska (fototermin na začetku)
  • 14.00 - Obisk Generalnega konzulata Monošter / Naslov: Kossuth Lajos 39, 9970 Monošter, Madžarska (fototermin na začetku)
  • 14.30 - Ogled Slovenskega kulturnega informativnega centra Lipa – SKIC Lipa / Naslov: Gárdonyi u. 1, 9970 Monošter, Madžarska (fototermin na začetku)

Vprašanja v zvezi z dogodkom naslovite na Ano Šket, svetovalko za odnose z javnostmi na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na telefon: (+386) 31 751 632 ali na elektronski naslov: ana.sket@gov.si.