Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na okroglo mizo o zaščiti prijaviteljev (žvižgačev)

do
V četrtek, 7.aprila 2022 vas vabimo, da se nam pridružite na razpravi o zaščiti prijaviteljev (žvižgačev).

Okrogla miza, ki se bo začela ob 9.00 uri, zaključila pa ob 12.30.uri, bo potekala preko aplikacije Microsoft Teams (na tej povezavi), na njej pa bodo sodelovali Marjan Dikaučič, minister za pravosodje, dr. Robert Šumi, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, Georgia Georgiadou, Evropska komisija Albert Nabernik in Gregor Pirjevec, Komisija za preprečevanje korupcije, Maja Golovrški Verdev, Zavarovalnica Triglav d. d., Andrijana Bergant, Evropski inštitut za skladnost in etiko poslovanja, Sebastijan Peterka, Transparency International Slovenija, John Devitt, Transparency International Irska in Matjaž Mešnjak, Ministrstvo  za pravosodje.

Dogodek bosta moderirala mag. Nina Koželj, generalna direktorica in mag. Robert Golobinek, sekretar v Direktoratu za kaznovalno pravo in človekove pravice.

Na okrogli mizi bodo predstavljene dobre prakse pri obravnavi notranjih in zunanjih prijav kršitev ter izkušnje pri pomoči prijaviteljem, ki so bili deležni povračilnih ukrepov.

Priložnost bo tudi za vprašanja bodočih zavezancev iz zasebnega in javnega sektorja glede obveznosti, ki jih prinaša predlog Zakona o zaščiti prijaviteljev.

Program okrogle mize in predlog zakona si lahko ogledate tukaj. Udeležba ni omejena, potrebna pa je registracija, ki jo opravite tukaj.