Skoči do osrednje vsebine

Razstave Vojaškega muzeja Slovenske vojske lahko obiščete tudi virtualno

Vojaški objekt Kadetnica, Engelsova 15, Maribor
Skupnost muzejev Slovenije ter Služba za premično dediščino in muzeje pri Narodnem muzeju Slovenije letos že četrtič zapored organizirata skupno spletno promocijsko akcijo muzejev in galerij z naslovom Naprej v preteklost. V promocijski akciji, v okviru katere si bo med 4. in 10. aprilom muzejske zbirke približno 70 institucij mogoče virtualno ogledati, tudi letos sodeluje Vojaški muzej Slovenske vojske.

Slovenski muzeji in galerije želijo z navedeno akcijo obiskovalcem približati kulturno dediščino oziroma bogastvo, ki ga hranijo, širši javnosti pa tudi pokazati, kako zelo so muzeji lahko zanimivi, zabavni ter varni prostori za učenje in zabavo. Vojaški muzej Slovenske vojske letos ponuja možnost spletnega ogleda razstav Vojna za Slovenijo 1991, Boji za severno slovensko mejo in general Maister ter Sabljanje: veščina, tradicija, šport.

Vojaški muzej Slovenske vojske v sklopu akcije organizira tudi okroglo mizo z naslovom Ukrajina: vojaško-zgodovinski pregled in aktualni dogodki. Okrogla miza bo v torek, 5. aprila, ob 9.30 v mariborski Kadetnici, pozneje pa bo objavljena na youtube kanalu Ministrstva za obrambo. Dan pozneje, 6. aprila, vojaški muzej v svoje zbirke sprejema brezpilotna letala Slovenske vojske, ki bodo v prihodnosti na ogled obiskovalcem.

Vljudno vabljeni.