Skoči do osrednje vsebine

Seja Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu

V torek se bo na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše sestal Svet Vlade RS za Slovence po svetu, ki mu predsednik vlade tudi predseduje. Kot podpredsednica sveta bo na seji sodelovala ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr.Helena Jaklitsch.

Predstavniki slovenskih skupnosti iz zdomstva in izseljenstva ter slovenskih organizacij, ki delujejo na področju skrbi za ohranjanje slovenstva po svetu, premier ter ministri, ki se srečujejo s problematiko Slovencev po svetu, bodo govorili o trenutnem stanju in potrebah slovenske skupnosti v svetu ter predlogih za izboljšanje njihovega položaja. Posebno pozornost pa bodo namenili tudi ohranjanju in krepitvi znanja slovenskega jezika Slovencev po svetu.

INFORMACIJE ZA MEDIJE:


Fototermin ob začetku srečanja bo opravil uradni fotograf. Po koncu srečanja bomo poslali sporočilo za javnost in fotografije.
Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Iztoka Petriča, vodjo kabineta na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu na telefon: (+386) 30-338-689.