Skoči do osrednje vsebine

Seja Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu

V ponedeljek se bo na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu Janeza Janše sestal Svet Vlade RS za Slovence v zamejstvu. Kot podpredsednica sveta bo na seji sodelovala tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch.

Predstavniki avtohtone slovenske narodne skupnosti v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem, premier ter slovenski ministri, katerih pristojnosti so povezane z delovanjem in položajem Slovencev v zamejstvu, bodo razpravljali o aktualnem stanju v povezavi z delovanjem in položajem Slovencev v zamejstvu, pogledu v prihodnost ter strateškemu odnosu Republike Slovenije do tega vprašanja, posebno pozornost bodo namenili tudi možnostim kandidature na Interreg projektih.

INFORMACIJE ZA MEDIJE:


Fototermin ob začetku srečanja bo opravil uradni fotograf. Po koncu srečanja bomo poslali sporočilo za javnost in fotografije.
Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Iztoka Petriča, vodjo kabineta na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu na telefon: (+386) 30-338-689.