Skoči do osrednje vsebine

Spletni seminar »Spodbujanje prilagajanja podnebnim spremembam: Znanje in orodja za Slovenijo na nacionalni in EU ravni«

Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko okoljsko agencijo, Ministrstvom za okolje in prostor ter Agencijo RS za okolje organizira spletni seminar za predstavitev znanja in orodij v pomoč prilagajanju podnebnim spremembam, z naslovom »Spodbujanje prilagajanja podnebnim spremembam: Znanje in orodja za Slovenijo na nacionalni in EU ravni«.

Evropska platforma za prilagajanje podnebnim spremembam – ClimateADAPT, je evropski portal, ki združuje informacije s področja prilagajanja podnebnim spremembam. Je plod partnerstva med Generalnim direktoratom Evropske komisije za podnebne ukrepe (angleško The Commission's Directorate-General for Climate Action-DG CLIMA) in Evropsko agencijo za okolje. Glavni cilji platforme so izmenjava znanja in praktičnih izkušenj na področju prilagajanja podnebnim spremembam ter pomoč nosilcem odločanja pri učinkovitem prevzemanju tega znanja.

K prijavi na spletni seminar vabimo strokovnjake, odločevalce na občinski, regionalni ali nacionalni ravni ter druge zainteresirane, ki že poznajo izzive na področju podnebnih sprememb.

Na spletni strani ClimateADAPT je na voljo več informacij o dogodku in povezava na registracijo.