Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na obisku v Osrednjeslovenski statistični regiji – severni del

Predsednik vlade Janez Janša se bo v torek, 8. marca 2022, mudil na delovnem obisku v Osrednjeslovenski statistični regiji, v njenem severnem delu. Obisk vlade bo sicer potekal v enajstih občinah, in sicer v Kamniku, Komendi, Vodicah, Medvodah, Mengšu, Trzinu, Domžalah, Dolu pri Ljubljani, Moravčah, Lukovici in v Ljubljani.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri, v Medvodah (Športna dvorana Medvode, Mala dvorana, Ostrovrharjeva ulica 4). Po delovnem posvetu bodo sledili ločeni programi predsednika vlade Janeza Janše ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša se bo še pred jutranjim delovnim posvetom srečal z županom občine Medvode Nejcem Smoletom. Po delovnem posvetu pa bo skupaj z državnim sekretarjem Službe za digitalno preobrazbo Petrom Geršakom obiskal podjetje Cosylab, Control System Laboratory, d.d. Po srečanju v podjetju bo predsednik vlade obiskal Institut Jožef Stefan, kjer si bo v spremstvu ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom ogledal laboratori za biofotoniko in se pogovoril s predstavniki vodstva Instituta. V nadaljevanju dneva bo predsednik vlade Janez Janša obiskal podjetje Pekarna Pečjak, kjer si bo ogledal proizvodnjo in se sestal z vodstvom podjetja.

Predsednik vlade Janez Janša se bo v večernem času srečal z županom občine Kamnik Matejem Slaparjem, regijski obisk pa bo zaključil na javni tribuni o razvoju Osrednjeslovenske statistične regije, ki se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Domu kulture Kamnik (Fužine 10, Kamnik).