Skoči do osrednje vsebine

Proslava ob dnevu Civilne zaščite

do
Kongresni center, Brdo pri Kranju
Na Brdu pri Kranju bo potekala slavnostna podelitev priznanj in nagrad ob dnevu Civilne zaščite, kjer bodo podeljena bronasta srebrna in zlata priznanja, plakete ter kipec Civilne zaščite Republike Slovenije.

Slavnostni govornik na podelitvi bo predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša. Podelil bo Spominske znake za požrtvovalnost v boju proti Covid-19 posameznikom in organizacijam, ki so izkazali izjemno požrtvovalnost in pripravljenost učinkovitega delovanja na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Po zaključku slovesnosti s podelitvijo je predvideno tudi skupinsko fotografiranje udeležencev podelitve s prejemniki priznanj in nagrad.

Predstavnike medijev prosimo, da svoje prijave za spremljanje oziroma udeležbo na dogodku posredujete na elektronski naslov Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje, info.ukom@gov.si in Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje neja.pavlica@urszr.si kjer navedete svoje podatke ter kontakt in sicer najkasneje do ponedeljka, 28. februarja 2022 do 14. ure.

Ob tem prosimo tudi, da se držite preventivnih priporočil NIJZ za preprečevanje okužb s COVID-19 (uporaba maske, razkuževanje rok, vzdrževanje varnostne razdalje).

Kontakt za predstavnike medijev: Anja Zupanc (anja.zupanc@gov.si, +386 30 422 117) in Neja Pavlica (neja.pavlica@urszr.si, +386 30 705 335).