Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca Ministrstva za obrambo – Predstavitev delovanja Civilne zaščite Republike Slovenije v letu 2021

Spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo na virtualno novinarsko konferenco, na kateri bo poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan predstavil delovanje Civilne zaščite v zelo zahtevnem letu 2021, ki ga je predvsem zaznamovala pandemija virusa Covid-19.

V Sloveniji že od leta 1992 vsak 1. marec praznujemo dan Civilne zaščite. Ta dan je namenjen vsem prostovoljnim in poklicnim pripadnikom reševalnih služb in sestavov, združenih pod dežnikom CZ iz vrst prostovoljnega in poklicnega gasilstva ter drugih reševalnih služb, od gorske in jamarske do potapljaške in Rdečega križa, skratka vsem strukturam, ki tako ali drugače nepoklicno ali poklicno izkazujejo pripravljenost pomagati soljudem in so vselej pripravljene, da se odzovejo, ko je njihova pomoč potrebna.

Novinarska konferenca bo potekala v virtualni obliki po spletni platformi Webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija prijavijo na povezavi 10 minut prej, torej ob 11.50. Novinarska konferenca bo v živo prenašana po kanalu YouTube MORS.

Več informacij: Neja Pavlica, mobilni telefon 030 705 335.