Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministrice s članicami parlamentov sosednjih držav, pripadnicam slovenske manjšine

Vila Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana
Ministrica dr. Helena Jaklitsch se bo srečala s Tatjano Rojc, senatorko zgornjega doma italijanskega parlamenta, Olgo Voglauer, poslanko v avstrijskem zveznem parlamentu, Barbaro Antolić Vupora, poslanko hrvaškega sabora in Eriko Köleš Kiss, zagovornico porabskih Slovencev v madžarskem parlamentu. Ob tej priložnosti jim bo podelila tudi zahvale Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za prizadevnost in skrb za uresničevanje manjšinskih pravic.

Gre za edinstven dogodek, ko se bodo na enem mestu zbrale štiri pomembne ženske, pripadnice slovenske narodne manjšine in članice nacionalnih parlamentov vseh štirih sosednjih držav.  

Ministrica dr. Jaklitsch bo najprej na delovnem srečanju z gostjami spregovorila o njihovi vlogi v parlamentu in o pogledu na trenutno stvarnost slovenske manjšine v vseh štirih zamejstvih, temu pa bo sledila podelitev zahval.

Pred srečanjem z ministrico bo poslanki, senatorko in zagovornico sprejel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

INFORMACIJE ZA MEDIJE: 

Vljudno vabljeni na slovesno podelitev, ki ji bo sledila izjava za medije.

Podelitev in izjava se bosta predvidoma zaključili do 14.45 ure.

Naslov: Vila Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana

 

13.00 - Delovno srečanje (Srečanje je zaprto za javnost)

14.15 - Slavnostna podelitev zahval poslankama, senatorki in zagovornici

Naslov: Vila Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana

Udeležba medijev zaželena. Po zaključku IZJAVA za medije.

 

Vljudno vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite najkasneje do petka, 25. februarja, do 9. ure na elektronski naslov pr.urad.slovenci@gov.si, za kar se vam že vnaprej lepo zahvaljujemo. Prosimo, da zaradi zagotavljanja varnih pogojev dela dosledno upoštevate vsa priporočila in izvajate vse zaščitne ukrepe za preprečevanje širitve okužbe s covidom-19.

 

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Ano Šket, svetovalko za odnose z javnostjo na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na telefon: (+386) 31 751 632 ali na elektronski naslov: ana.sket@gov.si.