Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade Jelka Godec na delovnem obisku v Primorsko-notranjski regiji

Državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade Jelka Godec bo po programu, ki je bil predviden za predsednika vlade Janeza Janšo, v petek, 11. februarja 2022, obiskala Primorsko-notranjsko statistično regijo, ki jo sestavljajo občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna.

V okviru delovnega obiska vlade se bodo člani vlade najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri (prostori Občine Cerknica, velika sejna soba, Cesta 4. maja 53, Cerknica), sledili bodo ločeni programi državne sekretarke Jelke Godec ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo državna sekretarka Jelka Godec in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji. Državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade Jelka Godec se bo še pred jutranjim delovnim posvetom srečala z županom občine Cerknica Markom Ruparjem, po delovnem posvetu pa bo obiskala podjetje Hidravlik servis d.o.o., kjer se bo srečala z vodstvom podjetja in si ogledala tudi proizvodnjo.

Državna sekretarka Jelka Godec se bo nato skupaj z Zdravkom Počivalškom, podpredsednikom vlade in ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Matejem Toninom, podpredsednikom vlade in ministrom za obrambo,  Cvetom Uršičem, državnim sekretarjem ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,  Jernejem Vrtovcem, ministrom za infrastrukturo,  Vaskom Simonitijem, ministrom za kulturo, mag. Andrejem Vizjakom, ministrom za okolje in prostor in Zvonkom Černačem, ministrom, pristojnim za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, na delovnem kosilu srečal z župani Primorsko- notranjske regije. Na delovnem kosilu bodo sodelovali Jože Doles, župan občine Bloke, Marko Rupar, župan občine Cerknica, Emil Rojc, župan občine Ilirska Bistrica, Janez Komidar, župan občine Loška dolina, Robert  Smrdelj, župan občine Pivka in Igor Marentič, župan občine Postojna.

Po delovnem kosilu bo državna sekretarka obiskala kmetijo Slavec na Knežaku, kjer si bo ogledala posestvo in se pogovorila z lastnikoma kmetije. Gre za kmetijo, katere lastnik Gregor Slavec je prejel naziv Inovativni mladi kmet  leta 2021.

Pred večerno javno tribuno si bo državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade Jelka Godec  ogledala razstavo v Centru o velikih zvereh Dina in se srečala z županom občine Pivka Robertom Smrdeljem. Regijski obisk se bo zaključil na javni tribuni o razvoju Primorsko-notranjske regije. Javna tribuna se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Krpanovem domu Pivka (Prečna ulica 1, Pivka).

Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na spletnem mestu: https://www.gov.si/neposredni-prenos in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.