Skoči do osrednje vsebine

Aktivnosti ministrice dr. Jaklitsch v okviru regijskega obiska vlade v Primorsko-notranjski regiji

Primorsko-notranjska statistična regija
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch bo v okviru regijskega obiska vlade v Primorsko-notranjski statistični regiji obiskala Občino Loška dolina, Park vojaške zgodovine Pivka, območno enoto Javnega sklada za kulturne dejavnosti Ilirska Bistrica (JSKD – OI Ilirska Bistrica) in Knjižnico Makse Samsa Ilirska Bistrica.

Ministrica bo že pred posvetom Vlade v Cerknici obiskala občino Loška dolina, kjer jo bosta sprejela župan Janez Komidar in podžupan Lojze Škulj. Beseda bo tekla o okrepitvi povezovanja s slovensko skupnostjo v Gorskem Kotarju na Hrvaškem, še posebej v luči sodelovanja v povezavi z nastajajočo Vzorčno turistično-izobraževano kmetijo v Prezidu. V popoldanskem delu bo ministrica obiskala Park vojaške zgodovine Pivka. Z direktorjem mag. Jankom Boštjančičem bo nadaljevala pogovore o sodelovanju med institucijama pri vključitvi predstavitve izjemnega prispevka naših rojakov po svetu in zamejstvu v razstavo o osamosvojitvi Slovenije. Ministrica bo ob tej priložnosti obiskala tudi JSKD – OI Ilirska Bistrica. Vodja enote Igor Štemberger bo predstavil sodelovanje s Kulturnim prosvetnim društvom Bazovica, ki združenje Slovence v Reki na Hrvaškem. Pred zaključno javno tribuno pa se bo ustavila še v tamkajšnji Knjižnici Makse Samsa, kjer bo ministrico sprejela direktorica Damijana Hrabar.

 

Informacije za medije:

Vljudno vabljeni na fototermine ob začetku posameznih srečanj in na izjavo za medije ministrice dr. Helene Jaklitsch, ki bo ob 14.50 uri pred Parkom vojaške zgodovine v Pivki.

Lokacija: Kolodvorska cesta 51, 6257 Pivka

 

8.00 - Občina Loška dolina (Župan Janez Komidar, podžupan Lojze Škulj)

Naslov: Cesta Notranjskega odreda 2, 1386 Stari trg pri Ložu

Fototermin

 

9.30 - Delovni posvet Vlade Republike Slovenije v Cerknici

Naslov: Občina Cerknica, Cesta 4. maja 53, Cerknica

Skupinsko fotografiranje ob koncu

 

13.50 - Park vojaške zgodovine Pivka (Direktor mag. Janko Boštjančič)

Naslov: Kolodvorska cesta 51, 6257 Pivka

Fototermin

 

14.50 - Izjava za medije

Naslov: Kolodvorska cesta 51, 6257 Pivka

 

15.15 - JSKD – OI Ilirska Bistrica (Vodja OI Igor Štemberger)

Naslov: Gregorčičeva cesta 2, 6250 Ilirska Bistrica

Fototermin

 

16.30 - Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica (Direktorica Damijana Hrabar)

Naslov: Trg Maršala Tita 21, 6250 Ilirska Bistrica

Fototermin

 

18.00 - Javna tribuna – Srečanje Vlade Republike Slovenije z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji

Naslov: Krpanov dom Pivka, Prečna ulica 1, Pivka

 

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Ano Šket, svetovalko za odnose z javnostjo na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na telefon: (+386) 31 751 632 ali na elektronski naslov: ana.sket@gov.si.