Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Simoniti bo položil venec k spomeniku dr. Franceta Prešerna v Ljubljani

do
Ljubljana
Minister dr. Vasko Simoniti bo na slovenski kulturni praznik položil venec na Prešernovem trgu in se srečal s predsednikom Upravnega odbora Prešernovega sklada, Prešernovima nagrajencema ter nagrajenci Prešernovega sklada.

Minister za kulturo dr. Simoniti bo venec k spomeniku dr. Franceta Prešerna v Ljubljani položil skupaj s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem in predsednikom Upravnega odbora Prešernovega sklada dr. Jožefom Muhovičem.

Slovesnosti so bodo udeležili prejemnika Prešernove nagrade klasični filolog in prevajalec dr. Kajetan Gantar ter muzikolog in dirigent dr. Mirko Cuderman ter nagrajenci Prešernovega sklada. Letos so nagrade sklada prejeli pesnica in pisateljica Anja Štefan, dramska igralka Jette Ostan Vejrup, skladatelj Damijan Močnik, sopranistka Andreja Zakonjšek Krt, slikar Dušan Kirbiš in režiserka ter avtorica animiranih filmov Špela Čadež.

Udeleženci slovesnosti na Prešernovem trgu se bodo nato udeležili sprejema v Predsedniški palači, kjer so v počastitev slovenskega kulturnega praznika pripravili praznični kulturni program.

V Predsedniški palači dan odprtih vrat ob slovenskem kulturnem prazniku