Skoči do osrednje vsebine

Na uradnem obisku v Sloveniji bo minister za obrambo Združenega kraljestva in Severne Irske Ben Wallace

Vojkova cesta 55, Ljubljana
Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin bo na uradnem obisku v Republiki Sloveniji gostil ministra za obrambo Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Bena Wallacea.

Na uradnem srečanju se bosta ministra pogovarjala o dvostranskih odnosih med državama na obrambnem in vojaškem področju, o Strateškem kompasu Evropske unije in Natovem strateškem konceptu, pa tudi o trenutnem položaju na ukrajinsko-ruski meji ter o varnostni situaciji na Zahodnem Balkanu. Del pogovorov bo namenjen prizadevanjem obrambnega sektorja na področju klimatskih sprememb in energetske učinkovitosti ter delovanju obeh držav v mednarodnih operacijah in na misijah. Zelo dobro je sodelovanje med vojskama obeh držav na področju izobraževanja in usposabljanja pripadnikov, tudi v okviru skupne mednarodne vojaške vaje Triglavska zvezda (Triglav Star).

Predstavniki medijev bodo obisk lahko spremljali po naslednjem programu

  • 09.30 Sprejem z vojaškimi častmi pred Ministrstvom za obrambo (Vojkova cesta 55) - fototermin
  • 10.00 Začetek uradnih pogovorov – fotetermin
  • 11.20 izjava obeh ministrov za predstavnike medijev in odgovori na dve do tri novinarska vprašanja (tolmačenje le iz slovenščine v angleščino)

Oseba za stike: Aleš Sila, telefon: 041 327 818