Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na delovnem obisku v Posavski regiji

Predsednik vlade Janez Janša bo v sredo, 26. januarja 2022, na delovnem obisku v Posavski regiji. Regijo sestavljajo občine Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče in Sevnica.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri (Grad Brežice, Cesta prvih borcev 1, Brežice), sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša se bo še pred jutranjim delovnim posvetom srečal z županom občine Brežice Ivanom Molanom, po delovnem posvetu pa bo skupaj s Heleno Jaklitsch, ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu ter državnim sekretarjem v Kabinetu predsednika vlade Marjanom Dolinškom obiskal Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru v Brežicah, kjer se bo srečal z vodstvom fakultete. Po opravljenem srečanju bo na omenjeni fakulteti potekal tudi slovesen podpis Pisma o nameri o investiciji za potrebe Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, ki ga bodo podpisali dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru dr. Boštjan Brumen, rektor Univerze v Mariboru dr. Zdravko Kačič in državni sekretar za področje izobraževanja in športa v Kabinetu predsednika vlade Marjan Dolinšek. Predsednik vlade Janez Janša bo prisostvoval tudi na omenjenem dogodku.

Predsednik vlade Janez Janša se bo nato skupaj z ministrom za okolje in prostor mag. Andrejem Vizjakom, ministrom za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvonkom Černačem ter državnim sekretarjem ministrstva za infrastrukturo Alešem Miheličem na delovnem kosilu srečal s Franjem Debelakom, županom občine Bistrica ob Sotli, Ivanom Molanom, županom občine Brežice, Ladkom Petričem, županom občine Kostanjevica na Krki, Tomažem Režunom, županom občine Radeče, Srečkom Ocvirkom, županom občine Sevnica in Nušo Somrak, podžupanjo mestne občine Krško.

Po delovnem kosilu bo predsednik vlade Janez Janša obiskal podjetje Jomi Labels v Radečah, kjer si bo ogledal proizvodnjo in se srečal z vodstvom podjetja. Predsednik vlade se bo pred zaključno javno tribuno srečal še z vodstvom mestne občine Krško in sicer z Nušo Somrak, podžupanjo mestne občine ter Melito Čopar, direktorico občinske uprave.

Predsednik vlade bo regijski obisk zaključil na javni tribuni o razvoju Posavske regije. Javna tribuna se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Kulturnem domu (Trg Matije Gubca 2, Krško).

Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na spletnem mestu: https://www.gov.si/neposredni-prenos in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.