Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca Slovenske vojske – vojaško zdravstvo v službi domovine

Vojaški del letališča na Brniku
Predstavnike medijev vabimo na novinarsko konferenco in spremljanje prihoda še druge skupine devetih italijanskih vojaških zdravstvenikov.

Ti se bodo pridružili šestim kolegom, ki so v Slovenijo prišli v nedeljo, 5. decembra, ter pripadnikom vojaške zdravstvene enote, ki že pomagajo v slovenskih bolnišnicah pri oskrbi bolnikov s covid-19.

Polkovnik Aleksander Vidergar, poveljnik Vojaške zdravstvene enote Logistične brigade Slovenske vojske, bo predstavil poslanstvo, naloge in strukturo Vojaške zdravstvene enote, umeščenost in povezavo z javnim zdravstvenim sistemom ter aktivnosti, ki jih vojaško zdravstvo izvaja v podporo državljanov in državljank v času zoperstavljanja zoper covid-19.

Novinarska konferenca bo potekala ob prisotnosti predstavnikov medijev na vojaškem delu letališča na Brniku, spremljati pa jo bo mogoče tudi na kanalu YouTube MORS

Predstavnike medijev, ki se bodo udeležili novinarske konference na Brniku prosimo, da se pred vhodom na vojaški del letališka zberejo ob 11.45. Udeležba na novinarski konferenci bo mogoča le ob izpolnjevanju pogojev PCT.

Več informacij: polkovnik Marjan Sirk, mobilni telefon 041 648 990