Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na delovnem obisku v pomurski regiji

Predsednik vlade Janez Janša bo na obisku v pomurski regiji. Regijo sestavljajo občine Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana in Veržej.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri (Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, Lendavska ulica 28, Rakičan, Murska Sobota), sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša bo po jutranjem delovnem posvetu obiskal podjetje Panvita, kjer se bo srečal z vodstvom podjetja. Po obisku podjetja bo sledilo delovno kosilo predsednika vlade s predstavniki Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, nato pa srečanje predsednika vlade s škofom Evangeličanske cerkve mag. Leonom Novakom. Predsednik vlade bo nato obiskal tudi podjetje MOL Slovenija, kjer se bo prav tako srečal z vodstvom podjetja ter se v nadaljevanju obiska sestal tudi z murskosoboškim škofom msgr. dr. Petrom Štumpfom. Predsednik vlade se bo v okviru delovnega obiska sestal tudi z županom občine Lendava Janezom Magyarjem.

Predsednik vlade bo regijski obisk zaključil na javni tribuni o razvoju Pomurske regije. Javna tribuna se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Gledališki in koncertni dvorani Lendava (Trg Györgyja Zale 1, Lendava).

Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na vladnem spletnem mestu in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

Predstavnike medijev, ki boste spremljali program obiska in ki se nameravate udeležiti zaključnega dogodka, naprošamo, da se ob obisku posamezne lokacije držite preventivnih priporočil NIJZ za preprečevanje okužb s COVID-19 (uporaba maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja in skladno z vladnim odlokom PCT pogoj).