Skoči do osrednje vsebine

Dnevi odprtih podatkov EU 2021: sodelujete in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost

do
Spletni dogodek
Dnevi odprtih podatkov EU 2021 bodo letos potekali prvič. Ta edinstveni dogodek, ki bo še posebej zanimiv za javni sektor EU, državljane in podjetja, je pripravljen kot vozlišče znanja s poudarkom na prednostih odprtih podatkov. Udeležence srečanja bo v sredo, 24. novembra 2021, ob 13.50 uri nagovoril tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik.
Modra podlaga, na njej naslov dogodka "EU open data days" ter datum, ko bo dogodek potekal.

Naslovna pasica dogodka | Avtor: Evropska komisija

Dnevi odprtih podatkov EU so se z različnimi aktivnostmi začeli pripravljati že marca 2021, od 23. do 25. novembra 2021, pa bodo prek spleta potekale zanimive razprave in predstavitve, 

Gre za edinstven dogodek z bogatim programom, namenjenim širokemu občinstvu, vključno s strokovnjaki, ljubitelji odprtih podatkov in javnostjo.

Dnevi odprtih podatkov EU so brezplačni in odprti za vse. Namenjeni so oblikovanju naše digitalne prihodnosti z odprtimi podatki, poudarili pa bodo prednosti odprtih podatkov, njihovo vizualizacijo in njihovo ponovno uporabo za javni sektor EU, državljane in podjetja. 

Prijavite se na dneve odprtih podatkov EU in postanite del skupnosti odprtih podatkov EU.

Podrobneje:

Raziščite svet odprtih podatkov

Na Dnevih odprtih podatkov EU bodo 23. in 24. novembra predstavljeni EU DataViz, konferenca o odprtih podatkih in vizualizaciji podatkov v javnem sektorju EU, 25. novembra pa bo potekalo vsakoletno tekmovanje EU v odprtih podatkih EU Datathon.

Razpis za zbiranje predlogov za oba dela dogodka se je zaključil 21. maja 2021, nanj je prispelo 247 predlogov iz 47 držav. Najboljši predlogi so bili vključeni v program konference EU DataVizDevet najboljših skupin EU Datathon bo svoje aplikacije predstavilo v finalu tekmovanja.

Prijavimo se in začnimo mrežiti:

Poleg zagotovljene zanimive izmenjave idej, izkušenj in najboljših praks v zvezi z odprtimi podatki in njihovo vizualizacijo, so Dnevi odprtih podatkov EU namenjeni tudi gradnji mostov med javno upravo, akademsko skupnostjo, javnim sektorjem in civilno družbo, ki bodo predstavljeni na konferenci. Prijavljeni udeleženci bodo imeli tudi možnost širšega sodelovanja in povezovanja, saj se bo jeseni odprla platforma namenjena povezovanju, spodbujanju ustvarjalnega dialoga pred in po dogodku.

Dneve odprtih podatkov EU organizira Urad za publikacije Evropske unije ob podpori programa ISA2 Evropske komisije. Več informacij je na voljo na spletnem mestu EU Open Data Days.  

Sodelujte na dnevih odprtih podatkov EU 2021 in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost!