Skoči do osrednje vsebine

Dnevi odprtih podatkov EU 2021: sodelujete in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost

Spletni dogodek
Dnevi odprtih podatkov EU 2021 bodo potekali prvič. Ta edinstveni dogodek, ki bo še posebej zanimiv za javni sektor EU, državljane in podjetja, bo pripravljen kot vozlišče znanja s poudarkom na prednostih odprtih podatkov. Poiščite navdih ter spoznajte najnovejše trende in najbolj inovativne rešitve! Pohitite in rezervirajte svoje mesto!
Modra podlaga, na njej naslov dogodka "EU open data days" ter datum, ko bo dogodek potekal.

Naslovna pasica dogodka | Avtor Evropska komisija

Prvi Dnevi odprtih podatkov EU, ki so se začeli marca 2021, se približujejo. Gre za edinstven dogodek, ki bo od 23. do 25. novembra 2021 v celoti potekal na spletu. Rezervirajte svoje mesto in se prijavite!

Dnevi odprtih podatkov EU so brezplačni in odprti za vse. Namenjeni so „oblikovanju naše digitalne prihodnosti z odprtimi podatki“, bodo poudarili prednosti odprtih podatkov, njihovo vizualizacijo in njihovo ponovno uporabo za javni sektor EU, državljane in podjetja. Bogat program dogodka je namenjen širokemu občinstvu, vključno s strokovnjaki, ljubitelji odprtih podatkov in javnostjo.

Raziščite svet odprtih podatkov

Na Dnevih odprtih podatkov EU bodo 23. in 24. novembra predstavljeni EU DataViz, konferenca o odprtih podatkih in vizualizaciji podatkov v javnem sektorju EU, 25. novembra pa bo potekalo vsakoletno tekmovanje EU v odprtih podatkih EU Datathon.

Razpis za zbiranje predlogov za oba dela dogodka se je zaključil 21. maja 2021, nanj je prispelo 247 predlogov iz 47 držav. Najboljši predlogi so bili vključeni v program konference EU DataVizDevet najboljših skupin EU Datathon bo svoje aplikacije predstavilo v finalu tekmovanja.

Prijavimo se in začnimo mrežiti

Poleg zagotovljene zanimive izmenjave idej, izkušenj in najboljših praks v zvezi z odprtimi podatki in njihovo vizualizacijo, so Dnevi odprtih podatkov EU namenjeni tudi gradnji mostov med javno upravo, akademsko skupnostjo, javnim sektorjem in civilno družbo, ki bodo predstavljeni na konferenci. Prijavljeni udeleženci bodo imeli tudi možnost širšega sodelovanja in povezovanja, saj se bo jeseni odprla platforma namenjena povezovanju, spodbujanju ustvarjalnega dialoga pred in po dogodku.

Prijavite se na dneve odprtih podatkov EU in postanite del skupnosti odprtih podatkov EU.

Dneve odprtih podatkov EU organizira Urad za publikacije Evropske unije ob podpori programa ISA2 Evropske komisije. Več informacij je na voljo na spletnem mestu EU Open Data Days.  

Sodelujte na dnevih odprtih podatkov EU 2021 in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost!

K sodelovanju vabimo tudi predavatelje, ki bi pomagali pri izvedbi nadvse zanimivega programa konference, sodelujete pa lahko tudi pri na natečaju EU Datathon 2021.

Podrobnosti o aktivnem sodelovanju.