Skoči do osrednje vsebine

Sodelujte na dnevih odprtih podatkov EU 2021 in pomagajte oblikovati digitalno prihodnost

Med 23. in 25. novembrom 2021 bodo prvič potekali dnevi odprtih podatkov EU 2021. Ta edinstveni dogodek, ki bo še posebej zanimiv za javni sektor EU, državljane in podjetja, bo pripravljen kot vozlišče znanja s poudarkom na prednostih odprtih podatkov. Poiščite navdih ter spoznajte najnovejše trende in najbolj inovativne rešitve!
modra podlaga na njej naslov konference - EU Open data days in datum konference

naslovna fotografija konference | Avtor: Urad za publikacije Evropske unije

Dogodek, ki bo v celoti potekal na spletu, se bo začel 23. in 24. novembra s konferenco EU DataViz 2021 o odprtih podatkih in njihovi vizualizaciji. Zaključil se bo 25. novembra s finalom letnega natečaja za odprte podatke EU Datathon.

Sodelujte na dnevih odprtih podatkov EU 2021 in pomagajte oblikovati našo digitalno prihodnost!

Nastopite kot predavatelj na konferenci EU DataViz 2021

Iščemo predavatelje, ki bi pomagali pri izvedbi nadvse zanimivega programa konference. Ali ste strokovnjak na področju odprtih podatkov in/ali vizualizacije podatkov? Vabimo vas, da predstavite svoje zamisli, uspešne projekte in najboljše prakse, ki jih je mogoče uporabiti v javnem sektorju EU.

Veseli bomo predlogov z vsega sveta in iz vseh sektorjev: akademskih krogov, posameznikov, novinarjev, samostojnih strokovnjakov za vizualizacijo podatkov, institucij EU, državnih javnih uprav itd. Dodatne informacije boste našli na spletišču konference EU DataViz.

Svoj predlog za prispevek k sodelovanju na konferenci lahko pošljete do 21. maja 2021 prek naslednje povezave.

Sodelujte na natečaju EU Datathon 2021

Predložite svoj predlog za aplikacijo, ki temelji na odprtih podatkih, in se potegujte za nagrade iz nagradnega sklada v vrednosti 99 000 evrov. Predstavite pomen odprtih podatkov in obravnavajte izziv, ki se navezuje na prednostne naloge Evropske komisije. Dobrodošle bodo ideje podatkovnih navdušencev z vsega sveta.


Več informacij je na voljo v pravilniku natečaja. Predloge za aplikacije sprejemamo do 21. maja 2021 na tej povezavi.

Spremljajte nas tudi na družbenih medijih

Dneve odprtih podatkov EU organizira Urad za publikacije Evropske unije s podporo programa ISA2. Več informacij lahko najdete na spletišču dnevov odprtih podatkov EU, spremljate pa nas lahko tudi na Twitterju @EU_opendata.