Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na obisku v regiji Jugovzhodna Slovenija

Predsednik vlade Janez Janša bo na obisku v regiji Jugovzhodna Slovenija.

Regijo sestavljajo občine Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice Trebnje in Žužemberk.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel ob 9.30 uri (Rokodelski center Ribnica, Cesta na Ugar 6, Ribnica), sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša bo po delovnem posvetu obiskal podjetje KEKO – OPREMA v Žužemberku, kjer se bo srečal z vodstvom podjetja in spregovoril o izzivih, s katerimi se podjetje srečuje v razmerah koronavirusne krize. Nato se bo srečal tudi z vodstvom podjetja Krka d. d. v Novem mestu in obisk nadaljeval na novomeški škofiji, kjer se bo sestal s škofom msgr. Dr. Andrejem Sajetom.

Predsednik vlade bo regijski obisk zaključil na javni tribuni o razvoju Jugovzhodne regije. Javna tribuna se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine (Novi trg 5, Novo mesto). Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na spletnem mestu in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.